top of page

Vinsmaking lørdag 4. mai 2019 - UTSOLGT!

Lørdag 4. mai kl 1800-2100 (åpen vinbar til 0100)

Sammen med Lars Hvalgård-Bakke og Cato Litangen fra Arendal Vintners smaker vi på 6 viner som er flotte på forsommeren med stor friskhet og matvennlighet. Disse er nyheter i Arendal Vintners vårslipp i mai.

Først ut er en fullstendig nyskapende Silvaner. Stefan Vetter er én av de fremste naturvinprodusentene i Tyskland, og hans Sylvaner Steinterrassen Muschelkalk 2016 er en biodynamisk vin fra svært gamle og bratte kalksteinsvinmarker i Franken. Deretter smaker vi en Bourgogne Blanc Vielles Vignes 2017 fra Laurent Boussey. Han er en ung og svært talentfull produsent, som lager hvite burgundere som gir deg tårer i øynene. Druene i denne kommer fra Mersault og Monthelie.

Blant de røde starter vi med en Beaujolais, nærmere bestemt L’Amourgandise 2017 fra landsbyen Lantignie. Produsenten, Domaine Les Capreoles, driver biodynamisk og får frem viner med flott frukt og god syre.

Resten av kvelden er viet Pinot Noir. Vi har to viner fra Josef Walter, som vil overbevise selv den mest innbitte Burgund-elsker, Walters Spätburgunder 2014 og Walter Spätburgunder Centgrafenberg 2012. Dessuten har vi en Bourgogne Pinot Noir 2016 fra en av de store produsentene i Burgund, Domaine Drouhin-Laroze. Med druer fra Gevrey-Chambertin og Morey Saint-Denis er den en verdig match til de to tyske Pinot Noirene, og den viser hvorfor så mange fortaper seg i Burgund.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page